2-dags kursus ledelse uden stress i Sæby

2-dags kursus ledelse uden stress i Sæby

I samarbejde med ingeniørforeningen IDA udbydes 2-dages kursus i "Ledelse uden stress". Kurset er åbent for alle!

At fastholde rammerne for en god og sund arbejdskultur er vigtigt for ledere i dagens Danmark. Kravene til chefen og medarbejderne er mange; omstillingsparathed, deadlines, ledermøder, strategiarbejde, samarbejde på tværs af organisationen, håndtering af kunder eller stakeholders, vanskelig kommunikation og personlige udfordringer er blot nogle af de parametre, der kan virke stressende.

En undersøgelse foretaget i 2015 blandt 28.000 akademikere, hvor IDA’s medlemmer deltog viser, at stressniveauet er lavest blandt ansatte, der har en god daglig leder; allerhelst én, der ved, hvordan man tager hånd om stress og det psykiske arbejdsmiljø.

Ledelse uden stress er et kursus, hvor der sættes fokus på stresshåndtering med udgangspunkt i dig selv som leder. Der arbejdes ud fra præmissen om, at du skal kende til egne stressmønstre og mestering strategier, for at sætte rammerne for opgaver med den enkelte medarbejders trivsel for øje. Der undervises med udgangspunkt i evidensbaserede metoder.

Kurset består af en række indlæg om Ledelse uden stress. Udgangspunktet er at skabe rammerne for en arbejdskultur, der sikrer mere trivsel og mindre stress.

Kursusindhold:
 • Der arbejdes med CCM 360o Trivselshjul som et gennemgående element på kurset. Der laves stresstest som udgangspunkt for en af øvelserne.
 • Der udleveres undervisningsmateriale samt en række konkrete værktøjer til stressreduktion, og stresshåndtering som kan bruges direkte i afdelingen efterfølgende.
 • Undervisningen er baseret på en veksling mellem korte indlæg (stresspsykologi, personlig respons, tankekontrol, perception, ændring i adfærd) efterfulgt af øvelser i grupper.
 • Der arbejdes med sammenhængen mellem sind og krop herunder mental kapacitet og robusthed. Mindfulness er en del af værktøjskassen, men er ikke det bærende element på kurset.
 • Der er indlagt walk-and-talks og videoer med udgangspunkt i evidensbaserede metoder

Specificering af forplejning

Forplejning dag 1:

 • Formiddagsbolle med kaffe, te og vand.
 • Frokost.
 • Eftermiddagskaffe/te med kage.
 • Middag (3-retters)
 • Kaffe efter middagen

Forplejning dag 2:

 • Morgenbuffet.
 • Formiddagsbolle med kaffe, te og vand.
 • Frokost.
 • Eftermiddagskaffe/te med kage.

Adgang til spaområdet og fitnesscenter begge dage er inkluderet i prisen. Spaafdelingen indeholder adskillige boblebade, saunaer, varmvandsbassin med udendørs svømmerondel samt boblebad og sauna på toppen af hotellet med udsigt til Kattegat.

Information

Datoer: Tirsdag d. 26/11 kl. 08.30 – 17.30 og onsdag d. 27/11 08.00 – 16.00, i alt 2 fulde dage med internat. Første kursusdag afsluttes med en stressreduktionsøvelse i spaområdet for dem, der har lyst.
Sted: Hotel Viking Aqua & Spa, Frederikshavnsvej 70, 9300 Sæby (30 min. fra Aalborg), beliggende tæt på hav, skov og strand. Overnatning i enkeltværelser.
Pris: Pris per person er 5.600 kr. (min. 8 deltagere, max. 14 deltagere). Prisen indeholder udgifter til undervisning og undervisningsmaterialer til hver deltager herunder trykte værktøjer, der kan bringes med hjem. En overnatning og forplejning i 2 dage.
Underviser: Tina Christensen er ingeniør med mere end 20 års erfaring som leder. Hun har arbejdet som projektdirektør, faglig koncernchef og driftsingeniør.

Tilmelding

 Tilmeld dig her. Du bliver dirigeret videre til Ingeniørforeningens hjemmeside. Husk at arrangementet er åbent for alle.